16 Ağustos 2013 Cuma

Arpa Şehriye Salatası

Arpa şehriye salatası, benim için çok tercih edebilir bir salata türü değil ama çevremde oldukça seveni var. Bayılarak yiyen dostlarım bana geldiklerinde menüye arpa şehriye salatasını ilave ederim, onun dışında çok sıkta yaptığımı söyleyemem. Daha doğrusu benim için sıralamada kısırdan, mercimek köftesinden sonra gelir demek daha doğru olur. Tabi ki damak tadı da kişiye özel. 

Malzemeler:

1 adet tavuk göğsü
2 su bardağı arpa şehriye
2 su bardağı tavuk suyu
Yarım demet taze soğan
Yarım demet dereotu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Haşlanmış mısır
Közlenmiş ve doğranmış kırmızı biber
Küçük küçük doğranmış kornişon turşu
Lİmon

Tavuk göğsünü 2 su bardağı kadar su ile haşla. 
Tavuklar haşlandıktan sonra arpa şehriyeyi suyu ile pilav gibi (pilav ölçülerinde) pişir. Arpa şehriyeyi pişirirken fazla yağ kullanmamaya dikkat et çünkü sonradan da yağ ilave edilecek.
Haşlanan tavukları küçük küçük parçala.
Arpa şehriyeyi ocaktan indirdikten sonra haşlanmış mısır, kırmızı biber, turşu, dereotu, parçaladığın tavuklar, doğranmış taze soğan ve tuz ile karıştır.
En sonda limon ve zeytinyağını ilave et.
Salatanız hazır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder