25 Ağustos 2014 Pazartesi

Keskek tarifi

Bir egeli olarak keskeksiz tarif listesi yspamazdim.
Aslinda keskek yemeginin haftada bir gun sofralarimiza gelisi minik kelebegim sayesinde oldu. Cogu anne gibi bende kizimin yemesinden sikayetci oldugum bir donemde kizimin buyuk bir istahla keskek yedigini gordum ve keskek seruvenimiz basladi.
Bugdayin faydalarini duymussunuzdur, hem demir hem de b vitamini acisindan zengin. Bir de keskegin icine et veya tavuk girdiginde cocuklar icin tam bir besin deposu.
Ben keskek yemegini annemden ogrendigim haliyle yapiyorum. Kutahya yoresine ozgu ev yapimi diyebiliriz.



Malzemeler
3su bardagi bugday
1 tavuk gogsu
2 orta boy sogan

Oncelikle duduklu tencereye bir miktar zeytinyagi ve tereyagi dokuyorum. Bu yagda yemeklik dogradigim soganlari kavuruyorum.
Soganlar kavrulduktan sonra icine iyice yikadigim bugdayi atiyorum ve tencereye hic kasik degirmeden uzerini 5 parmak gececek kadar soguk su koyuyorum.  Dudukluyu kapatıyorum.  45 dakika kadar sonra acabiliriz.
Ister baska bir tencerede ister duduklude tavugunuzu haslayin(ben organik tavuk kullandigim icin duduklude hasliyorum). Haslanan tavuklarinizi kucuk parcalara tiftin.
Hasladiginiz bugdayin kapagini acin ve cok kisik ateste tavuk suyunu icine dokun. Bir kasikyyardimi ile eze eze ara ara karistirin. Bugdaylar icine kasar peyniri atilmis gibi bir hale gelene dek.
Bugdaylar istedigiz kivama gelince et parcalarini, tuzunu, teecihen karabiberi ekleyip bir iki tasim karıştırarak kaynatip ocagi kapatin.
Servis etmeden once salcali veya sade kirmizi biberli (tercihimdir) tereyagi kizdirip dokun.
Afiyet olsun.
Umarim begenirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder