10 Eylül 2013 Salı

Asma Yapraklı Sardalya Tarifi

Haydi haydi sardalya zamanı hem de asma yaprağında.
Daha önce söylemiştim balığı çok sevdiğimizi balığın sezonu açılınca sezonunu kaçırmadan asma yaprağında ızgara sardalyamızı yaptık. Denemek istiyorsanız hiç vakit kaybetmeyin çünkü sardalyanın en yağlı olduğu ve asma yapraklarının hoş bir ekşiliğinin olduğu bu dönem tam da bu yemeğin zamanı. Asma yapraklarını seçerken yaprağın taze, damarsız, yumuşak ve açık yeşil renkte olmasına dikkat edin.

Gelelim tarife:

1,5 kg sardalya
Yaklaşık 20-30 adet asma yaprağı ( burada önemli olan yaprakların ızgaranın altını ve üstünü tam kaplayabilmesi)
Bir miktar tuz
Zeytinyağı

Sardalyanın orta kılçıklarını çıkarıp, pullarını iyice temizleyin.
Tuz ve zeytinyağını bir kasede karıştırın. Temizlenin balıkları bu karışımla birleştirip yaklaşık yarım saat dinlendirin.
Topladığınız asma yapraklarını yıkayın ve ızgaraya dizin. Marina edilen balıkları yaprakların üzerine dizin. Balıkları yerleştirdikten sonra üzerine tekrar yaprakları dizin. (Yaprakları çift katlı dizmeniz daha uygun olur). Izgarayı kapatın ocağa alın. Pişirme işlemini arkalı önlü gerçekleştirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder