Bir arkadaşımdan aldığım ve fotoğrafını çekmeye fırsat bulamadığım bir kek. Davet sofralarınızda farklı bir alternatif olur. Özellikle soğuk tüketilmesinden dolayı ben daha çok seviyorum.
Malzemeler:
3 yumurta
6 fincan şeker
3 fincan sıvı yağ
9 fincan un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 fincan süt
Sosu için
2,5 su bardağı süt
5 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı şeker
Üzeri için: Hindistan cevizi
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sıvı yağ ve süt ilavesi ile çırpmaya devam edin. En son un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yağlanmış ve unlanmış dikdörtgen bir kek kalıbına dökün. 170 C'de önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Kek piştikten sonra istediğiniz şekillerde kesin. Sos malzemelerini karıştırın. Sos pişmeyecek. Ilıyan kek dilimlerini tek tek karışımın içine komple batırın. Karışımdan çıkarıp etrafını hindistan cevizine bulayın. Buzdolabında dinlendirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder