10 Eylül 2013 Salı

Ezogelin Çorbası Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı mercimek
1 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı bulgur
1/2 çay kaşığı biber salçası
1/2 çay kaşığı domates salçası
1 orta boy rendelenmiş domates
Zeytinyağı
Tavuksuyu(İsteğe bağlı)
Su
1 adet rendelenmiş soğan
1 adet rendelenmiş havuç
1 diş sarımsak
1 orta boy rendelenmiş patates
Nane

Düdüklü tencerede soğanı yağda kavurun. Üzerine sarımsağı, havucu ve patatesi ilave edin. Karıştırarak bunları da bir-iki dakika kavurun. Salçaları ilave edin ve bir-iki dakika da onu kavurun. Domatesi ilave edip onu güzelce kavurun. Mercimek, pirinç ve bulguru ilave edip, tavuksuyu ve normal su karışımını tencereye ilave edin( su oranı toplamda 7-8 bardak kadar olması uygundur). En son naneyi serpip, düdüklünüzün kapağını kapatın. 13-17 dakika kadar kaynayan çorbanız servise hazır hale gelir.
Afiyet olsun.

Not: Bazı arkadaşlarım bu yemeği yaptıktan sonra mikserle parçalamayı tercih ediyor. Biliyorsunuz ben bir kız annesiyim ve her anne gibi tercihlerim ve önceliğim kızım. Doktorumuzdan aldığımız bilgi doğrultusunda öğrendik ki mikserle parçalanan her yemek besin değerini kaybediyor. O nedenle çorbalarımda mikser kullanma işini şimdilik rafa kaldırdım.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder