14 Ağustos 2013 Çarşamba

1. Yaş Günü Menümüz ve Coco Star Kurabiye


Ne tatlı bir heyecandır bir anne için bebeğinin 1. yaş gününü görebilmek. 1 yılı doldurmak ve bunu heyecanla kutlamak. 1. yaş günleri anneler içindir zaten. Anne bilir ki artık verdiği emeklerin karşılığını alma dönemine girmiştir. Artık kuzusu bebeklikten çıkıp çocuk olmuştur. Artık karakterini, kişiliğini, duygularını daha net gösterebileceği bir döneme girmiştir.
1. yaş günümüzde kızım hiç olmadığı kadar coşkulu ve hareketliydi, hatta o gün bir önceki ve bir sonraki günlerde yürümediği kadar çok yürüdü. Yapıp yapmama konusunda tereddüt ettiğim bir etkinlikti benim için genelde de "çocuğun anlamayacak ne gereği var ki" tavsiyelerini almıştım ama şimdi diyorum ki iyi ki yapmışım tüm yorgunluğuma tüm emeğime değer. Yeni annelere ve anne adaylarına kesinlikle önerim yavrunuzun 1. yaş gününü kutlayın emin olun o da siz de bundan dolayı çok mutlu olacaksınız.

Doğum günü menümüz:
Cocostar kurabiye
Kıymalı pide
Pırasalı börek
Mozaik pasta
Mercimek köftesi
Susamlı simit
Mozaik kek

CocoStar Kurabiye
Hamuru için:
1 paket margarin(250 gr ediyor, ben bunu yerine 250 gr tereyağı kullandım)
1 su bardağı buğday nişastası
1 yumurta sarısı
Yarım kahve fincanı kakao
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un (yaklaşık 2,5 su bardağı ediyor)

İçi için:
1 su bardağı hindistan cevizi
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 yumurta akı

Hamur malzemelerinin tümünü karıştırın ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. 
İç malzemeleri karıştırın. 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarla, eşit sayıda çıkacak şekilde iç malzemeyide yuvarla. İçinde hindistan cevizli karışım olacak şekilde ikisini birleştir. Yağlı kağıt serili tepsiye diz ve 175C 'de 30-35 dak. kadar pişir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder