Hz. Selman el-Fârisî
(r.a.), Hz. Peygamber ile ilgili bir hâtırasını şöyle anlatıyor:
“Şaban ayının son
gününde, Rasulullah (s.a.v.) bize şöyle bir konuşma yaptı: “Ey insanlar! Büyük
ve mübârek bir aya giriyorsunuz. Bu gelecek ayın içinde bin aydan daha hayırlı
bir gece vardır. Yüce Allah, bu mübârek ayda oruç tutmayı farz kılmıştır.
Geceleri ibâdet etmeyi de müstehab kılmıştır. Kim, bu ayda bir hayır işlerse,
diğer aylarda bir farz işlemiş gibidir. Kim, bu ayda bir farz işlerse, diğer
aylarda yetmiş farz işlemiş gibidir. Bu ay, sabır ayıdır; sabrın mükâfâtı da
cennettir. Bu ay, yardımlaşma ayıdır. Müminlerin rızıklarının artırıldığı bir
aydır. Kim, bu ayda bir oruçluya iftar ettirirse günahları affedilir, cehennem
ateşinden kurtulur. İftar ettiren, oruç tutanın mükâfâtı kadar sevap alır. Oruç
tutanın mükâfâtından bir şey eksilmez.”
Bereket ayı olan
Razaman, umarım sizler içinde gönlünüzce geçebilmiştir. Allah önümüzdeki yıla
tekrarını nasip etsin.
Aslında yalancı tavuk göğsü tatlısını
bilmeyen yoktur ama ben ilk konumu tatlı ile açmak istediğimden bu tarife
öncelik verdim. Tarifin asıl halini ilerleyen konularımda paylaşacağım bu ikindi vaktinde hazırlanmaya
başladığım davet sofram için aceleye gelmiş hali, umarım beğenirsiniz.
Öncelikle iftar menüm:
Tarhana çorbası
Patatesli patlıcan yemeği
Pilav
Patates püresi
Fırında kaşarlı tavuk
Cacık
Semizotlu salata
Yalancı Tavuk Göğsü
2 çay bardağı un
Yarım paketten biraz fazla margarin(ben
tereyağı kullandım)
1 su bardağı şeker
1 adet damla sakızı
Un ile margarini ocakta unun kokusu
gidene dek sürekli karıştırarak kavuracağız. Üzerine çırparak sütü
boşaltacağız. Bir taşım kaynayıp, muhallebi kıvamını alıncaya dek karıştıracağız.
Üzerine şeker ve damla sakızını atıp bir süre daha karıştırarak
kaynatacağız.
Bundan sonrası için orijinal tarifte
uygulama farklı ben ise daha pratik olması açısından dondurma kaselerine
boşaltıp uzerinide fındık kırığı ve donmuş vişne ile süsledim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder