Tarif meşhur "Güllüoğlu" baklava zincirinin tarifini biraz değiştirerek kullandım. Birkaç tane tarif deneyip en iyisinin ve hafifinin bu olduğuna karar verdik( tabi ki eşimle birlikte).
Deneyin eminim pişman olmayacaksınız.
Malzemeler:
15-18 kadar güllaç yufkası,( büyük marketlerde içinde 15-16 tane yufka bulunan paketlenmiş halde satılan yufkalardan kullandım )
tercihen 2-3 yemek kaşığı kadar gül suyu
İçi için:
Not: Güllaç yufkası oldukça ince bir yufkadır.
Sütü derin bir tencerede kaynatın ve ocaktan alın. Şekeri ve gül suyunu ilave edip, şeker eriyinceye kadar sütü iyice
karıştın. Sütün bir kısmını güllaç yapraklarını içine alacak
genişlikteki bir tepsinin içine koyun, geri kalanı sıcaklığını muhafaza etmesi açısından tencerede kalabilir.
Yaprakları, içi süt dolu kapta bir dakika kadar bekletin. Islanan güllaç yapraklarını, sütlü sütlü alarak bir başka tepsiye
serin. Her yaprağı
tepsiye koyar koymaz üstüne yarım kepçe süt ekleyin.
Beş yaprak yufkadan sonra yufkaların üstüne çekilmiş fındık, hindistan cevizi, fıstık içi ve pudra şekerinden oluşan
karışımı bolca serpin. Kalan
4 güllaç yaprağını da aynı şekilde karışımın üstüne dizin.( Yaprakların bol
sütlü olmasına dikkat edin ve tepside süt azaldıkçada tencereden ilave edin. )Tekrar üstüne çekilmiş fındık, hindistan cevizi, fıstık içi ve pudra şekerinden oluşan karışımı bolca serpin. Kalan güllaç yapraklarının tamamını karışımın üstüne dizin.
Artan sütü, yaprakların üstüne ilave edin ve
yapraklar sütü iyice çekene kadar bekletin. Süt çekilince Hindistan cevizi,
Antep fıstığı, çekilmiş fındık, kiraz şekeriyle veya vişne ile süsleme işlemine
başlayabilirsiniz. Arzu ederseniz, meyve dilimleri yada nar taneleri de
kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder