24 Ağustos 2013 Cumartesi

Bisküvili Yalancı Tavuk Göğsü

Malzemeler
2 çay bardağı un
Yarım paketten biraz fazla margarin(ben tereyağı kullandım)
1 kg süt(ben keçi sütü kullandım)
1  su bardağı şeker
1 adet damla sakızı
1 paket kakaolu pötibör bisküvi
Un ile margarini ocakta unun kokusu gidene dek sürekli karıştırarak kavuracağız. Üzerine çırparak sütü boşaltacağız. Bir taşım kaynayıp, muhallebi kıvamını alıncaya dek karıştıracağız. Üzerine şeker ve damla sakızını atıp bir süre daha karıştırarak kaynatacağız. 
Bisküvileri un haline getir, arzu edersen içine fındık kırığıda atabilirsin. Dikdörtgen borcama elinle bastırarak yayılmasını sağla. Üzerine yavaşça muhallebiyi yay. Buzdolabında soğut.
Arzu edilirse servis ederken parçaların arasına muz koyulup rulo haline getirilirse hem şık hem de lezzeti katlanmış bir tatlı oluyor.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder