14 Ağustos 2013 Çarşamba

Alman Pastası Tarifi


İşte müthiş bir lezzet ben bayılıyorum, misafirlerim bayılıyor. Hiç düşünmeden yapın.

3 yumurta
1 çay bardağından biraz fazla toz şeker
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı süt
limon kabuğu rendesi
2,5 çay bardağı un
1 yemek kaşığı tam buğday unu
1 paket kabartma tozu

Kreması:
1 yumurta
3 su bardağı süt
limon kabuğu rendesi
4,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
50 gr tereyağı,
1 çay bardağı toz şeker

Öncelikle keki hazırlamak için yumurta ve şekeri iyice çırpın. Zeytinyağını, yoğurt ve sütü ilave edin. En sonda limon kabuğu rendesini, unları ve kabartma tozunu ilave edin. Hamuru pasta kalıbına dökün ve havasını aldırmak için birkaç kez mutfak tezgahına vurun. Önceden 200C ye ısıttığınız fırına sürün. Kekin üstü hafif kızarınca dereceyi 170C'e düşürün. Keki pişince tepsiden çıkarın ve ortadan ikiye bölün. Arasına kremayı sürün. Pastanın üstünede pudra şekerini serpin.
Kremanın hazırlanışı :
Tereyeğı ve şeker hariç tüm malzemeleri blendır ya da çırpıcı ile karıştırın. Ocağa alın ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca tereyağını ve şekeri atın,  bir iki dakika daha karıştırın ve kaynatın. Kremanız hazır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder