24 Ağustos 2013 Cumartesi

Patatesli Sarma Börek

Malzemeler:

5 yufka
12 patates
1bardak yoğurt
1bardak sıvıyağ
1bardak süt
Yarım kilo lor peyniri
Tuz
Üzeri için 2 yumurta

Patatesleri haşlayın ve püre haline getirin. Püre haline gelen patatesin içerisine yoğurdu, sütü, sıvıyağı,tuzu ve lor peynirini ekleyin. İyice karıştırın. Harcımız hazır.
Öncelikle bir tane yufkayı geniş bir yere serin. Üzerine spatula yardımı ile, yufkayı parçalamamaya dikkat ederek, harcın 1/4'ünü yayın. Yayılan harcın üzerine tekrar bir yufka serin üzerine harçtan yayın. Böyle en üstte yufka olacak şekilde işlemi sonlandırın.
Pasta gibi üstüste hazırladığımız yufka ve harç karışımını dikkatlice bir uçtan başlayarak rulo haline getirin. İkiye bölün(yufkalarınız çok büyükse benim gibi üçe de bölebilirsiniz). Parçaları ayrı ayrı streç filimle sarıp dondurucuya atın. En az 1 gece dondurucuda bekleyen böreğinizi çıkarın ve buzu tamamen çözülmeden 1,5 parmak kalınlığında dilimleyin. Dilimlenen parçaları yatay bir halde tepsiye dizip üzerlerine yumurta sürdükten sonra önceden ısınmış fırına 175C'ye verin.
Üstteki resimde gördüğünüz dondurucuya koyulmaya hazır hali

Not1: Bu böreğin en önemli özelliği dondurucuda donduktan sonra tüketilmesi, böylece daha lezzetli ve malzemeler birbirine işlemiş hale geliyor.
Not2: Benim gibi çalışan bir bayansanız bu böreği önceden hazırlayıp dondurucuya atın ve ihtiyaç halinde çıkarıp kullanın, oldukça pratik oluyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder